Irta : Tom 2017. július 10., hétfő

A test és gondolataink között több fontos összefüggés van, mint gondolnánk!

A testünk agyunk végrehajtó része, amely elvégzi a kiadott utasításokat, anélkül, hogy különbséget tenne az automatikus és a tudatosan meghozott parancsok között. Azonban érdemes figyelni arra, hogy a rossz, negatív gondolatok megbetegíthetik a szervezetet, míg a pozitív tartalmú gondolatok, ötletek jót tesznek a test működésének, felvirágoztatva minden funkciót. Így tehát kijelenthető, hogy az egészség megőrzése, illetve a betegségek keletkezése szoros összefüggésben van a gondolatokkal.

A félelem nagyon veszélyes lehet, úgy terítheti le az embert, akárcsak egy golyó, amelyet valaki belénk lő. A legtöbb betegség valamilyen félelem-forrásból ered. Az idegesség, aggódás az egész testet megbénítja, görcsben tartja, a zavaros gondolatok meg az idegrendszerre vannak rossz hatással.



A pozitív, életvidám gondolatok hozzájárulnak a szervezet egészségéhez.

A test nem más, mint egy eszköz, amely a megszületendő gondolatoknak engedelmeskedik. Ha a gondolatok tiszták, pozitívak, akkor egészségesek maradunk. Viszont ha csak a rosszról, a negatív érzések által szült gondolatok születnek meg a fejünkben, akkor nagy az esélye, hogy idővel betegség alakulhat ki a szervezetünkben.

Ha egészséges testben szeretnénk élni, óvjuk gondolatainkat a káros hatásoktól. Egy ránc nélküli arc a bizonyíték arra, hogy az illető pozitív gondolatok közt éli az életét, míg a ráncos ember tele van kétségekkel, dühvel, irigységgel, elégedetlenséggel, ártó gondolatokkal.

Ahhoz, hogy testünk megfelelően működjön, nem csak egészséges ételekre, tiszta vízre, tiszta levegőre és napfényre van szükségünk, hanem egészséges, pozitív, nyugodt gondolatokra is.

A pozitív, jókedvű gondolatoknál nem létezik jobb orvosság, hiszen ez minden betegséget kiűz az életünkből, és elhozza számunkra a lelki békét, harmóniát, ami ma már egyre ritkább kincs.

Forrás: egészség.net

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -