Irta : Tom 2017. április 6., csütörtök

A tudományos haladás és  kutatások jól szemléltetik, amit a bölcsek és gyógyítók már évezredekkel ezelőtt is pontosan tudtak; a hang a fizikai, érzelmi és lelki életerő kulcsa.

Manapság ultrahangot (magas frekvenciájú hanghullámokat) használnak a sebek tisztításától kezdve a daganatok diagnosztizálásán át a vesekövek elporlasztásáig mindenhez.
Egyszer még az is lehetséges lesz, hogy injekciót adjanak be vele, feleslegessé téve ily módon az injekciós tűk alkalmazását.

A természetgyógyászok speciális hangokkal kísérleteznek a különböző szervek gyógyításában. Bizonyos fajta klasszikus zenéről, Bach, Mozart és Beethoven zenéjéről pedig megállapították, hogy gyorsítja a tanulást, ideiglenesen megemeli az ember IQ-ját, és javítja a memóriát.



A hang teremtő ereje a világ spirituális hagyományaiban is központi szerepet kap, legyen az a zsidó Shema és Amidah, a keresztény Miatyánk, a muzulmán Shahadah, a hindu gajátri vagy a buddhista Óm mard padme hum.

A hindu írások hiteles beszámolókat tartalmaznak különböző jógikról, akik mantrákkal biztosították védelmüket és bölcsességüket, elősegítették a koncentrálást és a meditációt, hogy megtapasztalják a megvilágosodást és az Istennel való egységet.

A zsidó misztikus hagyományban a kabbalisták azt tanították, hogy ha Istent nevén szólítjuk és elmeditálunk rajta, olyan végtelen erőforrásra bukkanunk, amellyel visszaállíthatjuk a békét és az egyensúlyt a világban.

A katolikus hagyományból tudjuk, hogy Assisi Szent Klára úgy mentette meg kolostorát a szaracénok támadásától, hogy felemelte az oltáriszentséget, és hangosan imádkozott. A legnagyobb forradalmárok – a szellem forradalmárai – a változtatás egyik kiemelkedő eszközét látták az imában,főképp a fennhangon mondott imában.

Ugye gyakran előfordult már, hogy a tévét bekapcsolva döbbenten néztük a legutóbbi etnikai tisztogatás áldozatául esett, tehetetlen gyermekeket… egy földrengés vagy tornádó áldozatait, amint egykori otthonuk romjai között turkálnak?

Hányszor tűnődtünk el azon, hogy hogyan tudnánk segíteni? A hang és az ima teremtő ereje pontosan ezt teszi lehetővé.


Forrás: http://napiutmutatas.hu

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -