Irta : Tom 2017. február 13., hétfő

Az emberiség több, mint 3000 éve ismeri és használja ezt a csodálatos képződményt.
A múmió magas sziklák közt sok évtized alatt, több rétegben képződött gyantaszerű anyag.
Kizárólag gyógynövényekben és ásványi kincsekben gazdag területeken, magas,
sziklás hegységekben alakul ki. Fő lelőhelye Mongólia hegyes-sziklás Altai vidéke, ahol az időjárási, földrajzi, geológiai sajátosságok és ezek kölcsönös viszonya miatt ökológiai értelemben a legtisztább, legjobb minőségű mumiot lehet találni.

Jómagam először Danima doktornőtől hallottam erről a különleges anyagról és bár még nem próbáltam ki, minden bizonnyal ki fogom.
A doktornő hagyományos tibeti-mongol gyógyászatot alkalmaz rendelőjében, amivel már én is kapcsolatba kerültem egy makacs térdfájás kapcsán és a térdem azóta is jól van, szóval bátran ajánlom mindazoknak, akik nyitottak az alternatív lehetőségek felé.
A mongol gyógyászat mellett a doktornő a SOTE-n is diplomázott, tehát nyugati értelemben is képzett orvos, emellett tanfolyamokat tart és könyvek szerzője is. Engedélyt kértem tőle, hogy a múmióról szóló ismertetőt felhasználhassam ezért most közzé is teszem.



A mumionak minden háztartásban ott kell lennie, hiszen szinte nincs olyan betegség melyet ne gyógyítana, vagy legalábbis ne hozna enyhülést.
Alább közlünk egy listát a fekete arany által gyógyított betegségekről.
A mongol Kincses Mumio széles spektrumon fejti ki a hatását. Az évtizedeken át folytatott tudományos kísérletek és eredmények ellenére a nyugati hivatalos medicina táplálék- kiegészítőként tartja számon, míg Mongóliában gyógyszerként van besorolva.
A mongol Altai hegység vidékéről származik, az ökológiai értelemben vett legtisztább helyekről a legmagasabb minőségű mumio. Napjainkban a tudományos kutatócsoportok nagy magasságokban (2600-3500 m) lévő mély barlangokból és hasadékokból  nyerika mumiot.
A mongol, a tibeti, az indiai, a burmai, japán és orosz mumiok összetétele hasonló, de az alkotóelemek arányaiban már különbség van, mivel keletkezési körülményei mások.

A mumio sokoldalú, természetes biológiai regulátor, mely széles skálán alkalmazható az egészségmegőrzésben. Jó hatással van az anyagcsere-folyamatokra, az immunrendszerre. Igazodik a testfunkciók megváltozásához. A mumio megelőzésre is alkalmas, kiváló hatású biológiailag aktív anyag, és ezt minden mai ismeretünk igazolja.
A hegyek gyomrából származó - a mai napig miszérium által körülölelt- mumio 26 mikroelemet, 10 fémoxidot, 6 aminosavat, természetes szteroidokat, foszfolipideket, egy sor vitamint, olajokat és más biológialag aktív anyagokat tartalmaz.
A mumio rendkívül gazdag humin-savban, mely erőteljes természetes elektrolit. (Vírusölő, energia-termelő katalizátor, sportolóknak is kifejezetten ajánlott ezen hatása miatt. Erősíti az immunrendszert és méregtelnít. A huminsav azon része mely nem szívódik fel, és a bélrendszerben marad; megszünteti az emésztési problémákat. Az elektolitok azonnali energetizáló hatása miatt, sok elektolitos víz is van forgalomban, de megtalálható természetes állapotában a kókuszvízben is.)

A huminsav részt vesz a sejtanyagcsere folyamatában, elősegíti a sejtlégzést, növeli a fehérje-anyagcserét és a sokszorosító enzimek aktivitását, fokozza a sejthártya áteresztőképességét, a sejtosztódást és a szövetfejlődést, elősegíti az elektrokémiai egyensúlyt úgy is, mint donor, és úgy is, mint akceptor, segíti a szennyező anyagok (növényvédő és gyomirtó szerek) lebontását és kiürítését a szervezetből.
Helyreállítja a sérült sejtek elektromos egyensúlyát és semlegesíti a mérgező anyagokat. Az elektorlitok nélkülözhetetlenek a sejtek normális működéséhez, a szerves és biokémiai reakciókhoz.
Segíti a szervezet folyadékegyensúlyának fenntratását, szabályozza a hormonháztartást, kedvezően befolyásolja az enzimek és az immunrendszer működését.
Az édességek fogyasztása, a savasító ételek, az izomfáradság, a betegségek és a stressz mind savat termelnek; mely csökkenti az elektrolitok mennyiségét. Ezért ennek egyensúlyban tartása az egészségmegőrzés szempontjából nélkülözhetetlen.

Évszázadokon át, folyamatos nagy nyomás alatt alakult ki a mumio jelentős humin-sav tartalma, mely még évezredek múltán is biológialag aktív marad.
A mumio immonológiai , fertőzésgátló és gyulladáscsökkentő hatása lehetővé teszi annak sikeres használatát a fertőző betegségek legyőzésében és megelőzéséen. Ez a hatás a szervezet természetes védekező mechanizmusának és regenerálódó képességének stimulálása következményeképpen jön létre.
A mumio segíti a szervezetünket a megterhelő évszak- és időjárás változásoknál, továbbá, a tavaszi fáradság leküzdésében is nagy hasznát vehetjük.
A mumio széles hatás-spektrummal rendelkezik, és semmilyen allergikus vagy toxikus hatása nincs.
A mumio csökkenti szervezet fogékonyságát a fertőzésekkel, influenzával, vírusokkal szemben.
A mumio megismerése óta lehetséges az idegsejtek, a szívizom és más szövetek gyorsabb regenrációja. Igen hatásos a kemoterápiával együtt rákbetegek kezelésében. Az osztrák rákkutatással foglalkozó szakemberek is kipróbálták, és mint egy 80%-os javulást regisztráltak. ( Sajnos a rák típusának és kontrollcsoport méretének megjelölése nélkül)
Segít a környezetszennyezés okozta betegségek leküzdésében is. Növeli a máj méregtelenítő képességét, segíti a vérrög képződés okozta problémák leküzdésében.
A következő esetkben jelent tobábi segítséget: csonttörés, csontritkulás, reumatikus megbetegedések, ízületi gyulladás, asztma, belső vérzés, emésztőszervi fekély, aranyér, emésztési zavarok, töredezett gyenge haj és köröm, ekcéma és egyéb ásványi anyagok hiánya követkzetében keletkezett betegségek.

A mumio segíti a tápanyagok felszívódósát: a humin-sav reakcióba lép a nagy molekulasúlyú szervezes vegyületekkel, ezzel vízben oldahtóvá téve azokat. Megállapítoták hogy a mumio, zoo-melanikus savakat fontosabb humin-savakat és ásványi mikroelemet tartalmaz, melyek egyensúlyban tartják a szervezet élettani folyamatait.
Hosszú ideje használták Mongóliában, Tibetben, Indiában és Oroszországban, a hagyományos gyógyászat területén csakúgy, mint napjaink orvosi gyakorlatában.

A keleti népgyógyászatban nemes egyszerűséggel csak hegyk könnyének nevezett szer az élet legülönbözőbb területein kerül felhasználásra: általános immun-harmonizálónak, allergia ellen, szív- és érrendzseri panaszokra, magas vérnyomásra, szívelégtelenség esetén, fejfájásra, szédülésre, szemnyomás- emelkedésre, fulladásra, köhögésre, mandulagyulladásra, középfülgyulladsra, emésztőrendszeri panaszokra, gyomorfekélyre, vastagbélgyulladásra, felszívódási zavarokra, idült hányásra, hányingerre, fokozott és csökkent savteremelésre egyaránt, székrekedésre, aranyérre, máj- és epepanaszokra, epehólyag-gyulladásra, májchirózisra, vese- és hugyúti gyulladásokra, női bajokra, méhfibróma és mióma kezelésére, hüvelygyulladásra, folyásokra, arcüreg-gyulladásra, ízületi gyulladásra, bőrkiütésekre, gennyesedésre, égési sérülésre, fagyásra, csonttörésre, izomszakadásra, csont tbc-re, gombásodásra, idegi kimerültségre, vérszegényégre, illetve kóros elhízás esetén.
Ezenkívül cukorbetegsé, szívinfarktus és izomsorvadás és daganatos betegségek kezelésében alkalmazható. (Bár vannak gyógyult esetek rosszindulató daganatból, de nem lehet állítani, hogy a mumio ilyen esetekben gyógyulást hoz. Jelenlegi tudásunk szerint ilyen szer nincsen, így bárki ennek az ellenkezőjét állítja, azt fenntartással kell fogadnunk. Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Nagyban függ a paciens fizikumától, a daganat típusától, annak előrehaladottságától, és az egyéb kezelések sikerességétől. A kemoterápia kellemetlen mellékhatásait azonban mindenképp enyhíti.)
A termékenységet fokozza, a sperma minőséget javítja.

Külön tanulmányok szólnak a vérképzőrendszeri betegségek, a törések, a fekélyek, a sebek kezeléséről elért eredményekről. A sugárkezelés által okozott mellékhatásokat és az idegkimerüléses panaszokat is csökkenti a mumio.
Az indiai Goszal vezetésével végzett tanulmányok alapján agyi vérkeringést fokozó, memóriát javító hatásai  szintén bizonyítottak.
Mindezek alapján remélhetjük, hogy a további kíséretek eredményeképpen, a betegségek elleni küzdelemben új távlatok nyílnak a gyakorlati alkalmazás területén.


    KINCSES MUMIO  Forgalmazó:  Geomantika Bt (Cg. Szám: 12-06-004180/12) Budapest 1037 Folyóka utca 8.  Termék eredete: Mongólia Előállító: Armon H.H.K., Ulanbator  A termék ismert megnevezései: Mumio, Shilajit, Baragshun A termék besorolása: étrend kiegészítő készítmény  A termék egységnyi mennyiségre számított összetétel csökkenő mennyiségi sorrendben  (0,5g, 100%):

-  Kálium (K)
-  Kálcium (Ca)
-  Bór (B)
-  Magnézium (Mg)
-  Szilícium (Si)
-  Nátrium (Na)
-  Cink (Zn)
-  Vas (Fe)
-  Szelén (Se)
-  Mangán (Mn)
-  Cirkónium (Zr)
-  Ezüst (Ag)
-  Réz (Cu)
-  Aszparaginsav, Cisztein, Hidroxiprolin, Metionin Treonin, Izoleinin, Szerin, Leicin  Érzékszervi tulajdonságok: fekete színű bogyó, enyhén kesernyés, édeskés ízű, jellegzetesen fanyarkás illatú.

MUMIO felhasználási javaslatai felsorolásszerűen
 Fizikai kimerültség:
Vírus-, baktérium fertőzés
Sportteljesítmény fokozása
Csonttörések, sérülések
 Ideggyulladás
Légzőszervi megbetegedések
Emésztőrendszer  
 • kiszáradás, kimerültség,
  • izomfáradtság, görcsök esetén    
• Influenza, megfázás    
• Ételmérgezés    
• Baktérium fertőzés    
• Vírusos hepatitis  
• A teljesítmény javítása    
• Gyorsabb regenerálódás    
• Törött csont, sérült kötőszövet gyógyulásának gyorsítása    
• Csontritkulás megelőzése, gyenge csontok erősítése    
• Idegsejtek regenerálódásának elősegítése    
• Periférikus idegrendszer kezelése    
• Idegsejtek regenerálása    
• Gyulladás csökkemtése    
• Szezonális allergia    
• Felső és alsó légúti megbetegedések    
• Krónikus tüdőbetegségek, bronchitis, asztma  
• Máj méregtelenítése    
• Gyomor és bélrendszer betegségei      
• Emésztés javítása  
 Szív  Vese:
Vénás keringés
Vér, fehér vérsejtek, a vér hemoglobin tartalma
 • Szívkoszorúér-betegségek    
• Szívizomsejtek és idegsejtek regenerálása
Szaporodás szervei      
• Gyakori vizelés    
• Húgyúti fertőzések    
• Keringés javítása  
 • Visszerek állapotának javítása    
• Visszértágulásnál a duzzanat és fájdalom csökkentése    
• Hemoglobintartalom növelése    
• Megfelelő fehérvérsejt-szám biztosítása    
• Vér savtalanítása    
• Vér oxigénellátásának javítása    
• Termékenység növelése  
• Rendszertelen menstruáció    
• Nőgyógyászati fertőzések    
• Klimax tüneteinek enyhítése    
• Az embrió számára fontos anyagok biztosítása    
• Hormonális egyensúly megteremtése    
• Nemi szervek erősítése, működésük javítása  
 • Sugár és kemoterápia esetén a sejtek sértetlenségét biztosítja  
 • Javítja az alvás minőségét    
• Szabályozza a csecsemőmirigy és a pajzsmirigy működését    
• Szabályozza a gyomor mikróflóráját    
• Bármilyen fokú égési sérülés gyógyulását segíti    
• Enyhíti a levegő hirtelen hőmérséklet változásaival járó kellemetlen tüneteket    
• Kiküszöböli a légnyomás-ingadozás káros hatásait  
 • A szervezet fizikális és mentális segítője, ezzel megteremtve a hosszabb élet lehetőségét



 Kincses Mumio rendelés: +36208081809, rendelo@drdanima.hu

 Szedés: Első 10 nap 2, második 10 nap 2x 2, majd 2 a harmadik hó végéig. Egy hét szünet után megismételhető.

 További információk Danima doktornő weboldalán vagy Facebook oldalán
OÉTI notifikációs szám: 10358/2012


Forrás: drdanima.hu, Facebook

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -