Irta : Tom 2013. június 7., péntek

Annak örömére,hogy a blog magára talált némi vergődés után,egy mantrát osztok meg veletek,olyan még úgysem volt itt. Nyílván többen tudni szeretnétek mi is az a mantra. Egyszerűen fogalmazva egyfajta ima. Olyan szótagok, szavak vagy mondatok, amelyek folyamatos ismételgetésével speciális lelki hatásokat válthatunk ki. Többek között saját magunk "pozitív programozására" használhatjuk. Vannak olyan mantrák, amelyek jól bevált, ősi tapasztalatokra épülnek. Ezekkel a rövid szótag-mantrákkal az energiaközpontunkra lehet hatni. Olyan ez mintha automatikus programozást végeznénk magunkon. Aki tudatosan elkezd odafigyelni gondolataira és szavaira, látni fogja, hogy már csupán a megfelelő kifejezés vagy mondat ismételgetése is milyen sokat segíthat céljaink elérésében. Az összpontosítás és a meditáció pedig még tovább fokozhatja ennek az egyszerű technikának a hatását.


Szóval a Gyógyító Buddha mantrája. Talán az egyik legismertebb és legelterjedtebb mantra az Om mani padme hum után. Mindkettő és a mantrák úgy általában,a buddhizmus és hinduizmus hagyományköréből erednek. A szöveg egyszerűsített változatban így hangzik:

TAYATHA OM BEKANDZE,
BEKANDZE MAHA BEKANDZE
RANDZE SAMU GATE SOHA

Jelentése:

Tayatha : Egyszer jössz, egyszer mész.

OM: Isten hangja, az univerzum.

Bekandze: megszüntetni a fájdalmat, a betegséget, Te a legfőbb orvosság, (Buddha).

Maha Bekandze: Legfőbb orvos, aki megszüntetni a fájdalmat a betegséget, a sötét spirituális tudatlanságot.

Randze: Orvosok királya

Samu Gate: A legfőbb magasságok, és mélységek, ahová az imáim szállnak. A felébredés helye.

Soha: Ajánlom ezt az imát, neked Gyógyító Buddha.

Ennek a mantrának a kántálása lehetővé teszi bármely alkalommal magunknak a gyógyítását, és a Nagy Világ betegségének a gyógyítását, ami a tudatlanságból ered. A mostani idő szomorú a világ számára. Be kell látnunk, hogy beteg világban élünk. Ennek a betegségnek a gyökerei visszanyúlnak a múltba, és ott vannak a távoli jövőben is.

Az emberiség igazi ellensége a kapzsiság, és az önző képmutatás. Az ellenség bárhol is van, le kell küzdeni. Tehát kezdjük magunkban!MedicineBuddhaAbbey

A Gyógyító Buddha az orvostudomány királya, az orvosok tanítója, a teste színe sugárzó azúrkék a lazúrkőhöz (lapis lazuli) hasonlít.
A jobb keze meditációs mudrában (kéz tartás)van. Bal kezében tart egy kolduló tálat, amiben a hosszú élet nektárja van. A képen a Gyógyító Buddha szokásos ábrázolása látható. A képnek is gyógyító hatást tulajdonítanak.

A videó a mantra megzenésített változatát tartalmazza. Áldásos gyógyulást és mantrázást mindenkinek!


Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -